Etusivu » Blogi » Vaaleat ekologiset uurnat esittelyssä

Vaaleat ekologiset uurnat esittelyssä

BenuTreen ekologinen neljän uurnan uurnavalikoima julkaistiin kesällä 2022. Sekä puukuiset, että olkikuituiset ekologiset uurnat ovat olleet saatavilla kahdella värivaihtoehdolla, luonnon ruskealla ja hiilellä värjätyllä mustalla. Nyt uurnavalikoimamme on saanut jatkoa vaaleilla uurnilla. Saimme kovan tuotekehityksen tuloksena hienosäädettyä vaalean luonnonmineraalin uurnan pintaan. Lopputuloksena on olkikuituinen Hiesu-tuhkauurna, jonka vaalea beigen värinen pinta on muidenkin olkikuituisten uurniemme tapaan yksilöllisen näköinen ja erottuu joukosta. Hiesu-uurnan inspiraationa toimi rauha ja harmonia. Uurnan nimi heijastaa luonnon kauneutta ja yhteyttä ympäröivään maailmaan.

Saimme inspiraation vaaleaan väriin hautaustoimistojen toiveesta. Eri materiaalien välillä on aina omat haasteensa, jotta lopputuloksesta saadaan juuri halutun näköinen. Olkikuituisen uurnan lisäksi kehitimme myös puukuidusta vaalean uurnan. Viime viikolla julkaistun vaalean puukuituisen biouurnamme nimeksi tuli Aava.

Meille materiaalien kehittämisessä on tärkeää, että luonto heijastuu uurnan pinnasta. Aava-biouurnan tekstuuri muistuttaa aavan meren äärettömyyttä sekä rauhaa.

Kuinka ekologiset uurnat saivat ulkonäkönsä

Uurnan valmistuksessa suurimpana haasteena on ollut saada materiaalien luonnollinen kuvio näkyviin. Sileä ja yksivärinen pinta olisi helppo saavuttaa, mutta tahdomme uurnaa katsovan henkilön näkevän palan luontoa. Tahdomme välittää uurniemme avulla luonnon lämpöä, tuoksua ja rauhaa. BenuTreen ekologiset uurnat valmistetaan Joensuussa ja viimeistellään Mäntsälässä ja Turussa. Tämän jälkeen uurnat pakataan ja toimitetaan ympäri Suomea. Koska toimimme luonnonmateriaalien kanssa, jokainen uurna on uniikki.

Paljon kysytty värimaailma

Keskusteluissa hautaustoimistojen kanssa olemme huomanneet, että uurnan värillä on hyvinkin paljon merkitystä. Toiset kaipaavat vaaleita värejä, jotka viestivät rauhaa ja puhtautta. Toiset taas toivovat luonnollisia värejä, jotka monesti ovat tummempia. Nyt meilläkin oli mahdollisuus tuoda hautausalalle vaaleat vaihtoehdot uurnavalikoimaamme ja olemmekin erittäin ylpeitä lopputuloksesta. Mitä sinä olet mieltä vaaleista ekologisista uurnistamme? Minkävärisiä uurnia haluaisit nähdä jatkossa BenuTreelta?

Aava ja Muistopuu

Hiesu ja Muistopuu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *