Etusivu » Blogi » Uurnan materiaalina olki

Uurnan materiaalina olki

Olki on ollut merkittävä osa Suomen historiaa monin eri tavoin. Se on ollut tärkeä luonnonvara, jota on hyödynnetty perinteisessä maataloudessa, rakentamisessa ja arkielämässä. Nälkävuosien aikana olkea hyöty käytettiin paljon muun muassa olkileipiin, patjoihin ja rakennusten kattoihin. Oljen käyttö varsinkin juhlien ja perinteiden yhteydessä korostuu kranssien ja seppeleiden muodossa. Tässä artikkelissa käsittelemme olkea uurnan materiaalina.

Oljen käyttö

Suomessa on edelleen runsaasti olkea tarjolla ja haluammekin hyödyntää tätä upeaa materiaalia. Oljen ekologisuus korostuu erityisesti sen nopeassa uusiutumisessa. Viljelykasvien, kuten vehnän ja ohran, sivutuotteena syntyvä olki antaa mahdollisuuden hyödyntää luonnon omia resursseja ilman suuria ympäristövaikutuksia. Raaka-aineena olkea voidaan kasvattaa uudelleen vuosittain.

Olki on täydellinen uurnan materiaaliksi, koska se on kestävää ja nopeasti uusiutuvaa.

Olki ei sellaisenaan sovellu uurnan materiaaliksi, sillä olki kastuu ja sitä on mahdoton muovata kiinteäksi. Siksi olemme kehittäneet oljesta materiaalin, jota kutsumme olkikuiduksi. Olkikuitu syntyy, kun suomalainen olki yhdistetään täysin luonnonmukaiseen materiaaliseokseen. Olkikuitu on ominaisuuksiltaan helposti muovattavaa, kevyttä, kestävää sekä nopeasti biohajoavaa. Edellä mainitut ominaisuudet ovat täydellisiä uurnan valmistuksessa ja olemmekin erittäin ylpeitä siitä, että olemme maailman ainoa olkikuitua käyttävä uurnavalmistaja.

Olkiuurnan valmistus

BenuTree-uurnien valmistus olkikuidusta on ympäristöystävällinen prosessi. Valmistuksessa ei käytetä ympäristölle myrkyllisiä kemikaaleja, ja energiaa voidaan hankkia uusiutuvista energialähteistä. Uurnat valmistetaan muotin avulla. Uurnatehtaamme sijaitsee Joensuussa, jossa jokainen uurna valetaan tarkasti symmetriseen muotoon. Valmistusprosessimme takaa tasaisen ja viimeistellyn laadun. Lisäksi muotin käyttö uurnavalmistuksessa vähentää materiaalihukkaa ja energiankulutusta.

Uurnan materiaali on ainutlaatuista olkikuitua, joka valmistetaan Joensuun tehtaallamme.

Olkiuurnat tarjoavat myös lämpimän ja maanläheisen vaihtoehdon perinteisille uurnille. Luonnollinen alkuperä voi olla lohdullinen henkilölle, jonka juuret löytyvät maalta. Oljesta valmistetut uurnat hajoavat nopeasti luonnossa mikrobien vaikutuksesta. Uurnan luonnollinen biohajoaminen tukee kiertotalouden periaatteita ja edistää kestävää kehitystä.

Olki symboloi yhteyttä luontoon ja kertoo tarinaa Suomen historiasta, jossa käytännöllisyys ja kestävyys ovat olleet arvossaan. Ympäristötietoisuuden kasvaessa olki nousee esiin monipuolisena ja kestävänä materiaalina, erityisesti kun se yhdistetään innovatiiviseen valmistustekniikkaamme. Olkiuurnat ovat kaunis tapa kunnioittaa luontoa myös viimeisellä matkalla – askel kohti kestävämpää ja ekologisempaa tulevaisuutta. Olki on uurnan materiaalina siis täydellinen!

Niittypolku-uurnasarja

Niittypolku-uurnasarja on materiaaliltaan olkikuitua.

Uurnasarjan innoittajana Suomen vehreät niityt ja niiden kirkkaat värit. Niittypolku-uurnat syntyivät halusta tuoda suomalaisten sydämiin ne hetket, jolloin aurinko laskee viljavainioiden ylle ja kukkakedot loistavat täydessä kukoistuksessaan. Lue lisää…

Rantakaiho-uurnasarja

Rantakaiho-uurnasarjan valmistuksessa on käytetty BenuTreen kehittelemää olkikuitu-materiaalia.

Uurnasarjan innoittajana Suomen upeat vesistöt ja rantamaiseman rauhallisuus. Rantakaiho heijastaa kaipuuta rannikon rauhaan ja järvien jylhiin maisemiin. Suomen ainutlaatuiset vesistöt ovat olennainen osa kulttuuriamme sekä juuriamme. Lue lisää…

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *