Etusivu » Lemmikin kuolema

Lemmikin kuolema - kuinka toimia

Uurna kalliolla lemmikin kuolema

Hautauksen järjestelyt

Lemmikki on perheenjäsen. Oli yhteinen aika sitten lyhyt tai pitkä, lemmikin kuolema on aina raskas ja tuskainen kokemus.

Surun hetkellä on vielä pohdittava, miten lemmikin haluaisi haudattavan. Suosittelemme ystävien ja lähipiirin tuen hakemista, sillä surua on helpompi käsitellä yhdessä kuin yksin.

Jos lemmikki menehtyy kotona, tai eläinlääkärin suorittaman eutanasian johdosta, eläinlääkäri ohjaa sinut paikalliseen lemmikkieläinkrematoriolle. 

Tammi elävä muistomerkki lemmikin kuolema

PUUHAUTAUS LEMMIKILLE

Kaunis elämä on tullut päätökseen ja on aika hyvästellä. Kaunis elämä ansaitsee kauniin muistomerkin. Hautausvaihtoehtona puuhautaus on kaunis, ekologinen ja luonnonläheinen. Puuhautaus vaatii lemmikin tuhkauksen sekä maatuvan BenuPets-Uurnan.

UURNA LEMMIKILLE

Tilatessasi BenuPets-uurnaa voit asettaa toimitusosoitteeksi paikallisen krematorion, jossa lemmikki tuhkataan. Voimme lähettää BenuPets-uurnan suoraan krematorioon. Toimitusaikamme on 1-3 päivää tilauksen käsittelystä, joten uurna ehitisi varmasti krematorioon, kun lemmikki olisi valmiina tuhkattavaksi.

BenuPets ja koivu lemmikin kuolema

Elävä Muistomerkki

Taimen toimitamme joko uurnan kanssa samaan aikaan, tai halutessasi myöhemmin.

Puun istutus on hyvä tehdä aikaisesta keväästä, kun routa on sulanut, myöhäiseen syksyyn. Suosittelemme pitämään taimea kotona maksimissaan kaksi viikkoa ennen hautausta. Talviaikaan säilytämme taimea puoletasi. Lähetämme uurnan mukana ohjeet, kuinka voit maksutta tilata taimen myöhemmin.

Hautapaikka

Monille oma mökki on rakkain paikka, joten uurnan hautaus mökkitontille on hyvin luonnollinen ja haluttu vaihtoehto. Elävä Muistomerkki tuo muistoja menneistä rakkaista vuosista.

Toisille taas metsä on paras paikka levätä. Metsään istutettu puu tulee olemaan osa luonnon ekosysteemiä ja tarjoaa metsän asukkaille suojaa, ravintoa sekä mahdollisesti kodin.

Hautapaikan puuhautauksessa voit vapaasti valita itse. Tärkeintä on, että hauta sijaitsee sinulle ja lemmikillesi rakkaassa tai muuten tärkeässä paikassa. Lemmikin tuhkauurnan voi haudata omalle maa-alueelle vapaasti. Haudatessasi toisen maa-alueelle tarvitset maanomistajan kirjallisen luvan.

PUUHAUTAUS LÄHELLÄ SINUA

Hautapaikan valinnassa tulisi ottaa huomioon maaperä ja valittu puulaji. Puut tarvitsevat itselleen sopivan kasvupaikan, jotta menestyvät hyvin. Esimerkiksi kuusi viihtyy paremmin varjossa, kun taas lehtipuut nauttivat aurinkoisesta kasvupaikasta. Kosteus on myös tärkeää puun kasvun kannalta.

Puun tehtävä muistomerkkinä on edustaa kauneutta, vahvuutta ja olemassaolon jatkuvuutta. Puu on muistomerkkinä myös helppohoitoinen ja edullinen, sillä puu ei vaadi juurtumisen jälkeen ylläpitoa.

lemmikkiuurnan mukana Elävä Muistomerkki

Heräsikö kysymyksiä?

Autamme surun hetkellä

Shopping Cart