Etusivu » Läheisen kuolema

Läheisen kuolema - kuinka toimia

Hautausmaa Läheisen kuolema Koivu

Hautauksen järjestelyt

Läheisen kuolema on raskas kokemus, jonka keskellä on järjestettävä hautajaiset. Hautausjärjestelyt kuuluvat lähiomaisille, ellei vainaja ole erityisesti esittänyt toivetta muunlaisesta järjestelystä.

Hautausjärjestelyjä ei aina kannata suunnitella yksin, vaan on järkevää hakea apua paikalliselta hautaustoimistolta. Ystävien ja lähipiirin tuki on tärkeää, sillä surua on helpompi käsitellä yhdessä kuin yksin.

On hyvä selvittää, onko vainajalla mahdollisesti ollut testamenttia tai toiveita hautauksen suhteen. Menehtyneen läheisen toiveiden kunnioitus on ensisijaisen tärkeää.

Tammi elävä muistomerkki lemmikin kuolema

PUUHAUTAUS LÄHEISELLE

Hautausvaihtoehtona puuhautaus on kaunis, ekologinen ja edullinen. Puuhautaus vaatii vainajan tuhkauksen sekä maatuvan BenuTree-Uurnan. Voit valita joko perinteisen tuhkauksen tai suoratuhkauksen. Suoratuhkauksessa vainaja tuhkataan pikimmiten ilman siunaustilaisuutta arkun kanssa.

Vainaja tuhkataan aina arkussa, joten tarvitset paikalliselta hautaustoimistolta seuraavat tuotteet/palvelut:

  • Arkku
  • Kuljetukset siunaustilaisuuteen ja krematorioon
  • Arkkuvaatteet
  • Siunaustilaisuuden kukat

UURNA

Puuhautauksesta on hyvä ilmoittaa hautaustoimistolle mahdollisimman pian, jotta asia tulee uurnan ja hautapaikan osalta huomioiduksi. Tilatessasi BenuTree-uurnaa, voit valita toimitusosoitteeksi paikallisen krematorion, jossa tuhkaus tullaan suorittamaan. Tällöin voimme lähettää BenuTree-uurnan suoraan krematorioon odottamaan tuhkausta. Toimitusaikamme on 1-3 päivää tilauksen käsittelystä, joten uurna ehitisi varmasti krematorioon, kun vainaja olisi valmiina tuhkattavaksi.

BenuTree-uurna mustapuu valkoinen naru koivu

Elävä Muistomerkki

Voimme toimittaa Muistopuun samanaikaisesti uurnan kanssa tai halutessasi myöhemmin. Puun voi istuttaa haudalle tai symboliseksi muistomerkiksi lähelle sinua.

Puun istutus on hyvä tehdä aikaisesta keväästä, kun routa on sulanut, myöhäiseen syksyyn. Suosittelemme pitämään puuntaimea kotona maksimissaan kaksi viikkoa ennen hautausta. Talviaikaan säilytämme Muistopuuta puoletasi. Lähetämme uurnan mukana ohjeet, kuinka voit maksutta tilata Muistopuun myöhemmin.

Hautapaikka

Puuhautauksessa voit itse valita hautapaikan. Tärkeintä on, että hauta sijaitsee vainajalle tärkeässä paikassa. Tuhkauurnan saa vapaasti haudata omalle maa-alueelle. Haudatessasi toisen maa-alueelle tarvitset maanomistajan kirjallisen luvan. Elävän Muistomerkin istuttaminen hautausmaan ulkopuoliselle haudalle ei vaadi lupia. Jos vainajan haudalle halutaan asettaa muistokivi/-laatta hautausmaan ulkopuolisella alueella, edellyttää se
aluehallintoviraston lupaa.

Puuhautaus lähellä sinua

Puuhautauksen saaminen kunnan hautausmaalle saattaa vielä olla haasteellista, mutta asiaa kannattaa toki paikalliselta seurakunnalta tiedustella. Jos omalle maa-alueelle ei haluta hautausta tai vainaja on esittänyt toiveen perinteisestä hautapaikasta, voi tämän lisäksi istuttaa Elävän Muistomerkin rakkaalle paikalle lähellä sinua.

Elävä Muistomerkki voi sijaita vaikka eri kaupungissa. Puun tehtävä muistomerkkinä on edustaa kauneutta, vahvuutta ja olemassaolon jatkuvuutta. Puu on muistomerkkinä myös helppohoitoinen ja edullinen, sillä puu ei vaadi juurtumisen jälkeen ylläpitoa.

lemmikkiuurnan mukana Elävä Muistomerkki

Lisätietoja hautausjärjestelyiden hoitamisesta löydät suomi.fi virallisesta ohjeistuksesta

Heräsikö kysymyksiä?

Autamme surun hetkellä

Shopping Cart