Etusivu » Läheisen kuolema

Läheisen kuolema - kuinka toimia

Hautausmaa Läheisen kuolema Koivu

Hautauksen järjestelyt

Läheisen kuolema on raskas kokemus, jonka keskellä on järjestettävä hautajaiset. Hautausjärjestelyt kuuluvat lähiomaisille, ellei vainaja ole erityisesti esittänyt toivetta muunlaisesta järjestelystä.

Hautausjärjestelyjä ei välttämättä kannata suunnitella yksin, vaan on järkevää hakea apua paikalliselta hautaustoimistolta. Ystävien ja lähipiirin tuki on myös tärkeää, sillä surua on helpompi käsitellä yhdessä kuin yksin.

On hyvä selvittää, onko vainajalla mahdollisesti ollut testamenttia tai toiveita hautauksen suhteen. Menehtyneen läheisen toiveiden kunnioitus on ensisijaisen tärkeää.

Tammi elävä muistomerkki lemmikin kuolema

Läheisen muistolle Muistopuu

Muistopuu on nuori suomalainen puu, joka istutetaan pois nukkuneen muistolle rakkaaseen, muistoja täynnä olevaan paikkaan. Tämä voi olla oman mökin ranta, rakas lähimetsä tai vaikkapa oma piha. Muistopuu tuo muistelun lähelle sinua silloinkin, kun hautausmaa johon uurna on haudattu, on kaukana. Muistopuu on kaunis ja luonnonläheinen tapa muistaa edesmennyttä. Muistopuu edustaa kauneutta, vahvuutta ja olemassaolon jatkuvuutta.

Muistopuu voi toimia Elävänä Muistomerkkinä myös haudalla, mutta seurakuntien hautausmailla on yleisesti puiden istutuskielto. Asiaa kannattaa halutessa toki tiedustella. Jos uurnan haluaa haudata hautausmaan ulkopuolelle omalle maalle, niin silloin Muistopuun voi istuttaa vapaasti uurnahaudalle.

UURNA

Jokaisen BenuTree-uurnan hintaan kuuluu Muistopuu. Toimitamme uurnan haluamaasi osoitteeseen, esimerkiksi suoraan hautausjärjestelyjä hoitavaan hautaustoimistoon. Saat tilauksen yhteydessä yksinkertaiset ohjeet, kuinka tilaat Muistopuulle toimituksen. Toimitamme siis Muistopuun sinulle silloin, kun olet valmis istuttamaan Elävän Muistomerkin. Muistopuu on muistomerkkinä helppohoitoinen ja edullinen, sillä puu ei vaadi juurtumisen jälkeen ylläpitoa.

BenuTree-uurnat ovat kotimaisia ja ekologisia uurnia, jotka maatuvat 1-3 vuoden sisällä. Hautausmaan ulkopuolelle haudattaessa uurnien nopea maatumisaika takaa sen, että uurna ehtii maatua, kun Muistopuun juuret jatkavat kasvuaan alaspäin.

Ekologiset uurnat Korsi ja Muistopuu

Lisätietoja hautausjärjestelyiden hoitamisesta löydät suomi.fi virallisesta ohjeistuksesta

Heräsikö kysymyksiä?

Autamme surun hetkellä

Shopping Cart