Etusivu » FAQ

Usein kysytyt kysymykset

Muistopuu

Muistopuu on edesmenneen muistolle istutettu puu. Muistopuun voi istuttaa muistomerkiksi haudalle tai symboliseksi muistomerkiksi rakkaaseen ja tärkeään paikkaan. Muistopuun läsnäolo luo paikan, jossa perhe ja läheiset voivat palata muistelemaan ja viettämään aikaa yhdessä, yhdistäen menneen ja tulevan sukupolven.

Monet valitsevat uurnan hautapaikaksi hautausmaan, jonne puita ei yleisesti saa istuttaa. Muistopuun voi istuttaa symboliseksi muistomerkiksi tärkeään ja rakkaaseen paikkaan esimerkiksi mökille tai suvun omalle maalle. Jos hautaat uurnan omalle maalle, voit istuttaa haudalle muistomerkiksi Muistopuun.

Hyvin epätodennäiköisessä tilanteessa, jossa toimitettu Muistopuu ei menestykään, kannattaa ensisijaisesti olla BenuTreen asiakaspalveluun yhteydessä. Pahimmassa tapauksessa, jossa puuntaimi on menehtynyt, toimitamme uuden puuntaimen korvaamaan edellisen.

Muistopuu voi olla mikä tahansa puu, joka sopii kyseiselle maaperälle. Me BenuTreellä toimitamme kuusia, koivuja ja mäntyjä, sillä kyseiset puut menestyvät todella hyvin lähes missä vain.

On epätodennäköistä, että istutettu Muistopuu menehtyisi metsän asukkien syystä. Jos haluaa kuitenkin olla varma puun menestyksestä, suosittelemme asentamaan puun ympärille esimerkiksi kanaverkon suojaamaan puuta.

Muistopuuta ei kannata säilyttää sisätiloissa pitkään. Suosittelemme, että Muistopuun istutettaisiin mahdollisimman pian toimituksesta. Voit toivoa Muistopuun toimitukselle ajankohtaa tilatessasi puuta. Muistopuu pärjää sisätiloissa väliaikaisesti, jos vältät säilytystä lämmittimien tai ilmastointilaitteiden välittömässä läheisyydessä.

Uurnat

Suomessa tuhkauurna tulee haudata 60cm syvyyteen.

Uurnan maatuessa biopohjaiset materiaalit hajoavat 100 % ja hienojakoinen olki- tai puukuitu sekoittuu muun maa-aineksen kanssa. Uurnasta ei jää ympäristöön mitään haitallisia aineita. Uurnat maatuvat täysin 1–3 vuoden kuluessa maaperän ominaisuuksien mukaisesti. Maatumisnopeuteen vaikuttavat lämpötila, kosteus ja maan bakteerikanta.

Perinteisesti uurnan kannet liimataan tai ruuvataan kiinni. BenuTree- ja BenuPets uurnat suljetaan kahdella suljin sinetillä, joten liimaa ei tarvita. Suljinsinettien käyttö ei vaadi mitään työkaluja.

Puuhautaus ja hautapaikka

Puuhautauksessa istutetaan edesmenneen muistolle Muistopuu. Puun voi istuttaa haudalle tai symboliseksi muistomerkiksi itselle tärkeään paikkaan.

Muualla maailmaa puuhautaus tunnetaan mm. nimillä – Natural Burial, Tree burial ja Jumokuso

Uurnan voi haudata omalle tai toisen maa-alueelle maanomistajan luvan kanssa. Jos uurnahaudalle haluaa asettaa muistokiven tai -laatan, täytyy silloin pyytää aluehallintoviraston lupaa yksityisen haudan perustamiseen. Muistopuun voi istuttaa uurnahaudalle ilman aluehallintoviraston lupaa.

Talvella puut ovat talviunilla, eikä niitä voi istuttaa. Jos tilaat Muistopuun talven aikana, toimitamme puun keväällä, kun puita voi taas istuttaa. Yleisesti puiden istutuskausi on keväästä syyskuun loppuun.

JOS ET LÖYTÄNYT ETSIMÄÄSI - KYSY SUORAAN MEILTÄ

Shopping Cart