Etusivu » Puuhautaus maailmalla

Puuhautaus maailmalla

ELÄVÄ MUISTOMERKKI SINULLE TÄRKEÄSTÄ PUULAJISTA

Puuhautauksessa istutetaan edesmenneen muistolle Muistopuu. Puun voi istuttaa haudalle tai symboliseksi muistomerkiksi itselle tärkeään paikkaan.

Muualla maailmaa puuhautaus tunnetaan mm. nimillä – Natural Burial, Tree burial ja Jumokuso

 

PUUHAUTAUS MÖKILLE TAI METSÄÄN

Monille oma mökki on se rakkain paikka, joten Muistopuun istutus mökkitontille on hyvin luonnollinen vaihtoehto. Elävä Muistomerkki tuo muistoja menneistä rakkaista vuosista.

Toisille taas metsä on lähellä sydäntä. Metsään istutettu Muistopuu tulee olemaan osa luonnon ekosysteemiä ja tarjoaa metsän asukkaille suojaa, ravintoa sekä mahdollisesti kodin.

VALITSE SOPIVA PUU

Muistopuun valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota maaperään ja ympäristöön. Esimerkiksi kuusi viihtyy paremmin varjossa, kun taas lehtipuut nauttivat aurinkoisesta kasvupaikasta. Kosteus on myös tärkeää puun kasvun kannalta.

Puuhautaus ympäri maailmaaa

Puuhautauksesta on maailmalla käytetty jo pitkään. Alalla toimijoita on lukuisissa maissa, pääosin Yhdysvalloissa. Monet yritykset tarjoavat uurnia, joissa kasvatetaan puu siemenestä asti. Tämä on kaunis ajatus, mutta valitettavasti hyvin epävarma. Siksi me BenuTreellä tarjoamme taimen, jotta puu saa parhaat lähtökohdat pitkään elämään.

Japanin Jumokuso 樹木葬

Japanissa puuhautauksia on tehty jo yli 20 vuotta. Jumokuso-hautauksessa lukuisien vainajien tuhkat lasketaan yhteishautaan, jonka päälle istutetaan upea kirsikkapuu. Japanissa hautausjärjestelyjä tehdään monesti jo hyvissä ajoin etukäteen. Jumokusossa on myös tyypillistä tutustua samaan hautaan tuleviin henkilöihin etukäteen. Paikallinen hautaustoimisto hoitaa tapaamisen sekä hautausjärjestelyt.

TULEVAISUUDEN HAUTAUS?

Väkiluvun kasvaessa vaihtoehtoisten hautaustapojen kysyntä lisääntyy. Uutena vaihtoehtona puuhautaus mahdollistaa monimuotoisemman maankäytön arvokkaalla ja luonnonläheisella tavalla, syrjäyttämättä perinteitä.

BenuTree haluaa mahdollistaa puuhautauksen, koska jokainen kaunis elämä ansaitsee kauniin Elävän Muistomerkin.

HALUATKO LISÄÄ TIETOA PUUHAUTAUKSESTA?
kysy meiltä

Shopping Cart