Etusivu » Blogi » Tulevaisuuden hautaus

Tulevaisuuden hautaus

Elämme kasvun aikaa. Väkiluvun kasvaessa myös hautausalan tulee päivittää toimintatapojaan, jotta jokaiselle saadaan arvokas hautaus, mutta millainen on tulevaisuuden hautaus?

Uusia hautausmenetelmiä otetaan Suomen ulkopuolella käyttöön jatkuvasti. Kehityksessä on havaittavissa kaksi eri suuntaa: Digitaalinen ja Luonnonläheinen. Digitaalisella suunnalla tarkoitamme uusia toimintatapoja, jotka nojautuvat vahvasti moderniin teknologiaan ja tiheän kaupungin tilankäyttöön. Esimerkiksi Japanissa on otettu käyttöön temppeleitä, joissa säilytetään tuhansia uurnia. Omaiset voivat tulla temppeliin muistelemaan ja rukoilemaan älykortilla, jolla läheisen uurnan saa näkyviin. Yksi näistä temppeleistä on Koukokuji temppeli Tokiossa.

Hautaus luontoon

Suomalaisena yrityksenä haluaisimme johtaa luontoon painottuvaa kehitystä. Jo nyt uurnalehtojen suosio on kasvanut suuresti. Tämä on merkki siitä, että moni muukin on kanssamme samaa mieltä. Olemme kuulleet ihmisiltä kokemuksia, joissa uurnalehtohautauksen jälkeen muistelu on ollut haastavaa, sillä konkreettista muistelun kohdetta ei lehdossa ole. Puuhautaus olisi ratkaisu tähän, sillä puuhautaukseen keskittyvä hautausmaa olisi kuin uurnalehto, mutta jokaisella olisi siellä oma muistomerkki johon muistelun voisi kohdistaa. Jokainen elävä puu, vastaisi edesmennyttä elämää.

Puuhautaus voidaan toteuttaa myös jo täysikasvaneen puun juurelle. Keski-Euroopassa tämä on yleistynyt hyvin suosituksi hautaustavaksi nimellä baumbestattung. Maatuva uurna lasketaan puun juurelle ja uurnan maatuessa täysikasvanut puu saa kasvuvoimaa tuhkasta. Suurien puiden juurillille voitaisiin tehdä myös useampi hautaus, kuten Japanin Jumokuso:ssa.

Täysin erilainen hautausmaa?

Puuhautaus mahdollistaa paljon uusia toimintatapoja hautaukseen liittyen. Ehkä tulevaisuudessa oman suvun edesmenneistä tehdään oma puistomainen hautausmaa suvun omalle maalle. Ehkä kaupungin omat puistot toimisivat samalla hautausmaina. Vaikka maisema pysyisi täysin samana, silti jokainen puistossa oleva puu edustaisi edesmennyttä elämää.

Tahdomme BenuTree:llä korostaa puiden ja luonnon tärkeyttä tässä maailmassa. Tahdomme, että jokaisella olisi mahdollisuus päästä nauttimaan luonnosta ja pois nukkuessaan olemaan taas osa luontoa. Tahdomme, että tulevaisuuden hautaus on luonnonlä Tahdomme, että jokaisesta jäisi elävä muisto.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *