Etusivu » Tietosuojaseloste

TIETOSUOJASELOSTE

1. Keräämämme tiedot ja niiden käyttö

 

Henkilötietojesi kerääminen

Keräämme asiakasohjelmamme jäseniltä, verkkokauppamme rekisteröitymättömiltä asiakkailta, sekä verkkosivustomme muilta rekisteröitymättömiltä käyttäjiltä erilaisia henkilötietoja.

Keräämme asiakasohjelmamme jäseniltä ja verkkokauppamme rekisteröitymättömiltä asiakkailta asiakastietoja, kuten:

• Etu- ja sukunimi
• Yhteystiedot

Keräämme asiakasohjelmamme jäseniltä ja verkkokauppamme rekisteröitymättömiltä asiakkailta lisäksi muita asiakastietoja, kuten:

• Asiakasohjelman jäseniltä asiakkuuden alkamisajankohta sekä suoramarkkinointiluvat ja -kiellot
• Asiakasohjelman jäseniltä tarjouksiin ja muuhun yhteydenpitoon liittyvät tiedot, kuten tarjoamamme edut, palvelut tai kampanjat
• Ostoihin ja reklamaatioihin liittyvät tiedot
• Tuotevarauksiin liittyvät tiedot

Keräämme ainoastaan asiakasohjelmamme jäseniltä myös palveluidemme käyttämiseen liittyviä tunnistamistietoja, kuten käyttäjänimiä.

Jos otat yhteyttä asiakaspalveluumme sähköpostitse tai puhelimitse, saatamme käsitellä seuraavia henkilötietojasi:

• Etu- ja sukunimi
• Yhteystiedot
• IP-osoite
• Sinun ja asiakaspalvelumme välinen viestintä
• Muut yhteydenoton yhteydessä antamasi tiedot

Keräämme kaikilta verkkosivustomme käyttäjiltä myös teknisiä tietoja, kuten:

• IP-osoite
• Käyttöjärjestelmä ja laite;
• Verkkosivustollamme etsityt tuotteet, verkkosivustomme sivuhistoria ja muut mahdolliset analytiikkatiedot

Jos vierailet verkkosivustollamme kirjautumatta asiakastilillesi, ei sinulta kerättävää teknistä tietoa voida yhdistää yhteystietoihisi. Tekniset tiedot voidaan kuitenkin yhdistää IP-osoitteeseesi, jolloin tietoa pidetään henkilötietona.

Keräämme sinulta suurimman osan asiakastiedoista liittyessäsi asiakasohjelmaamme tai tehdessäsi ostoksia verkkokaupassamme.

Jotta tietosi olisivat ajan tasalla, saatamme päivittää henkilötietojasi hyödyntäen tilaustietojasi.

 

Henkilötietojesi käsittelyn perusteet ja henkilötietojesi käyttötarkoitus

Käsittelemme henkilötietojasi oikeutetun etumme perusteella. Oikeutettu etumme perustuu liiketoimintamme harjoittamiseen, asiakas- tai kävijäkokemuksesi parantamiseen ja suoramarkkinoinnin toteuttamiseen. Emme kuitenkaan käytä henkilötietojasi suoramarkkinointitarkoituksiin ilman nimenomaista suostumustasi.

Käsittelemme henkilötietojasi asiakassuhteeseen perustuvien sopimusvelvoitteidemme täyttämiseksi, kun liityt asiakasohjelmamme jäseneksi tai teet ostoksia verkkokaupassamme.

Käsittelemme henkilötietojasi seuraavia käyttötarkoituksia varten:

• Asiakassuhteen ylläpitämiseksi, kuten informoidaksemme sinua verkkopalveluihimme, tuotteisiimme ja asiakasohjelmaamme liittyen
• Maksutapahtumien käsittelemiseksi
• Markkinoinnin kohdentamiseksi
• Kehittääksemme verkkopalveluidemme laatua analysoimalla esimerkiksi katsomiasi ja ostamiasi tuotteita, antamaasi palautetta sekä osioita, joissa olet vieraillut.

 

2. Tietojesi säilyttäminen

Tietojesi säilytys ja luovutus

BenuTree Oy ei luovuta henkilötietojasi eteenpäin lukuun ottamatta seuraavia tilanteita:

• Luovutus perustuu lakiin;
• Luovutus tapahtuu BenuTree Oy:n valtuutetulle palveluntarjoajalle ja henkilötietojen käsittelystä on sovittu palveluntarjoajan kanssa

 

Tietojesi poistaminen

Käsittelemme joitain asiakasohjelmamme jäsenyyteesi liittyviä henkilötietoja, kuten käyttäjänimiä, ainoastaan sopimussuhteen perusteella. Poistamme tällaiset tiedot mahdollisimman pian kanta-asiakkuutesi päättymisen jälkeen. Tekemiisi ostoihin ja reklamaatioihin liittyviä henkilötietoja säilytämme niin kauan kuin se on tarpeen esimerkiksi oikeudellisen vaateen puolustamiseksi tai kirjanpitovelvoitteiden ja muiden lakiin perustuvien velvoitteidemme noudattamiseksi.

Verkkosivustomme analytiikkatietoja säilytetään 26 kuukautta. Analytiikkatietoja ovat muun muassa verkkosivustollamme etsimäsi tuotteet.

Voit milloin tahansa poistua sähköpostilistaltamme ja kieltäytyä sähköisestä suoramarkkinoinnistamme.

 

3. Sinun oikeutesi

Oikeutesi tietojen saamiseen

Sinulla on oikeus tietää, mitä sinua koskevia tietoja BenuTree Oy käsittelee.

Lisäksi voit vaatia, että sinulle annetaan selvitys seuraavista asioista:

• Miksi tietojasi käsitellään
• Kenelle tietojasi on luovutettu tai aiotaan luovuttaa
• Kuinka kauan säilytämme tietojasi

Jos tarkan säilytysajan ilmoittaminen ei ole mahdollista, annamme selvityksen tietojesi säilytysajan määrittelykriteereistä. Määrittelykriteerit voivat perustua esim. tiettyyn lakiin tai toimialakohtaiseen ohjeistukseen.

 

Oikeutesi tietojen oikaisemiseen

Jos sinua koskevat tiedot ovat virheellisiä, sinulla on oikeus vaatia kyseisten tietojen oikaisemista.

Voit pyytää tietojesi oikaisemista olemalla yhteydessä asiakaspalveluumme, jonka yhteystiedot löytyvät tämän tietosuojaselosteen kohdasta 4. Jos olet rekisteröitynyt asiakasohjelmamme jäseneksi ja aktivoinut käyttäjätunnuksesi, voit muokata sinua koskevia tietoja myös kirjautumalla asiakastilillesi verkkosivustollamme.

 

Oikeutesi pyytää tietojen poistamista

Sinulla on oikeus pyytää tietojesi poistamista. Voit pyytää tietojesi poistamista olemalla yhteydessä asiakaspalveluumme, jonka yhteystiedot löytyvät tämän tietosuojaselosteen kohdasta 4. Jos pyydät meitä poistamaan henkilötietosi, pyrimme poistamaan kaikki sinua koskevat tiedot mahdollisimman pian.

Säilytämme tietojasi poistopyynnöstäsi huolimatta ainoastaan silloin, kun tietojen säilyttämiseen on olemassa perusteltu syy, kuten lakisääteinen velvoite.

 

Vastustamisoikeus ja käsittelyn rajoittaminen

Sinulla on oikeus vastustaa tietojesi käsittelyä tai profilointia, kun tietojasi käsitellään suoramarkkinointia varten. Sinulla on oikeus vaatia henkilötietojesi käsittelyn rajoittamista muun muassa silloin, kun sinua koskevat tiedot eivät pidä paikkaansa.

Lisäksi sinulla on tietyissä erityistilanteissa oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä, jos perusteena on henkilökohtainen erityistilanne.

Voit vedota vastustamis- ja rajoittamisoikeuksiisi olemalla yhteydessä asiakaspalveluumme, jonka yhteystiedot löytyvät tämän tietosuojaselosteen kohdasta 4.

 

Tietojen siirtäminen järjestelmästä toiseen

Voit halutessasi siirtää henkilötietojasi toiselle organisaatiolle. Jos haluat siirtää tietojasi järjestelmästä toiseen, BenuTree Oy luovuttaa sinulle kyseiset tiedot jäsennellyssä ja sähköisessä muodossa. Voit olla näissä asioissa yhteydessä asiakaspalveluumme, jonka yhteystiedot löytyvät tämän tietosuojaselosteen kohdasta 4.

 

Oikeutesi valituksen tekemiseen

Sinulla on oikeus tehdä valitus kansalliselle tietosuojavalvontaviranomaiselle, jos koet BenuTreen henkilötietojen käsittelyn olevan tietosuojalainsäädännön vastaista.

 

4. Yhteystiedot

Rekisterinpitäjä: BenuTree Oy, y-tunnus: 3247184-3.

Jos sinulla on henkilötietojen käsittelyyn liittyvä pyyntö, ilmoitus tai muuta kysyttävää, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme seuraavilla tavoilla:

• Lähettämällä sähköpostin osoitteeseen
• Soittamalla numeroon +358 40775 2232 (pvm/mpm tai ulkomaanpuhelumaksu).

Asiakaspalvelun aukioloajat: Ma-Pe: 10-15

Shopping Cart